donderdag 5 juli 2012

Eindelijk .....Vezelay..

Vanuit Bessie sur Luzie moesten we gelijk een groot stuk steil omhoog  en daarna weer steil  naar beneden afdalen.Dit werd een zware etappe.......maar wel een mooie.Door het bos en af en toe een gehucht met 5 huizen en loslopende kip en achter het hek een blaffende hond.Op een gegeven moment kwamen we door een hoog gelegen gehucht en werden binnengehaald door een man die met een mok koffie in de deuropening stond.Hij bood ons vriendelijk koffie aan en koek en later zelfs een illegaal gestookt drankje die we vriendelijk afsloegen.Zijn vrouw vertelde ons dat de Basiliek van Vezelay al snel in zicht kwam en stuurde haar man een stukje mee om de weg te wijzen.Kijk.....daar is hij.
We stonden op 306 meter en de basiliek op 300 meter hoogte, maar we moesten alleen nog effe afdalen en klimmen in de brandende zon bij een graadje of 35.
's morgens waren we tijdens het rusten ingehaald door een groep wandelaars  waarvan er een tijdens het wandelen uit de bijbel voorlas.Op een gegeven ogenblik passeerden wij hen en waren onze route kwijt.
Het bleek dat ze gezamenlijk liederen stonden te zingen en voor de markering voor rechtsaf stonden en ook nog het zicht op het pad naar links blokkeerden.Bedankt he voor het meedenken!!!!!

In Vezelay aangekomen was het enorm druk met wandelaars die meededen aan een speciale wandeling voor het goede doel .Gelukkig was er voor pelgrims een speciale overnachtingsplek ,dus alles kwam weer op zijn pootjes terecht.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten