donderdag 5 juli 2012

Van Troyes naar Sommeval

Dit was de volgende etappe en gekozen omdat we daar volgens de beschrijving gratis bij de gemeente konden overnachten.
En als echte Hollander laat je deze kans natuurlijk niet voorbij gaan.Voordat we Troyes uit waren moesten we eerst een flink stuk over het fietspad en even zoeken naar de juiste richting.Ook was de beschrijving van het Franse st.Jacobsgenootschap niet altijd even duidelijk en accuraat maar daar wordt nog aan gewerkt stond erbij.Zo was " na 4000 mtr rechts" af  eigenlijk in de franse versie  na 400 mtr linksaf om het even makkelijk te maken.Misschien had de vertaler te diep in zijn glaasje Pastis gekeken.

Kerkje onderweg
Uiteindelijk begon het natuurlijk weer heerlijk te regenen en werden in het bos opgevreten door de muggen.
leuk Marietje met bibliotheek en school in Bouilly
Na de regen kwam zonneschijn en waren we blij met een fontijntje

René loert even naar de knop van de sirene bij de Marie van Sommeval


Kerk van Sommevalle

In Sommevalle aangekomen moesten we ons melden bij het gemeentehuis voor onderdak.Maarja zoals gewoonlijk was deze gesloten en Rene liet zelfs de sirene loeien omdat hij dacht dat die knop misschien de bel was.
Na de plaatselijke bevolking gerustgesteld te hebben dat er geen ramp gebeurd was maar een per ongeluk verkeerd knopje was gebruikt ,wisten zij ons de weg naar de slaapplaats te wijzen.
Het bleek een hok te zijn in de gemeentelijke opslagplaats bestaande uit twee toiletten een blok graniet als tafel met drie banken eromheen en een electrische kookplaat.

Onze twee Schotten  en Belg Emiel waren daar ook al aangekomen.Tja het was gratis en ik heb mijn tentje op het grasveld opgezet.Heerlijk rustig zonder al die snurkers om mij heen.

1 opmerking:

  1. Ha,ha,heerlijk geen snurkers; fijn dat je weer wat stukjes hebt geplaatst!

    BeantwoordenVerwijderen