zondag 19 augustus 2012

Burgos ........en wegwezen

Burgos is best wel een mooie plaats , maar je moet wel weer snel wegwezen.
Ben intussen niet echt meer een fan van grote steden, alles is zo druk en duur dat het gewoon niet leuk meer is.Vanavond een pelgrimsmenu gegeten met Adrian uit Engeland en Theo uit Duitsland en kwalitatief was het onder de maat .
Maarja klagen heeft geen zin , het interesseert ze toch geen zier.

Vanmorgen vertrokken uit San Juan de Ortega , waar ik gisteren met mijn snurkend Spaans echtpaar waar ik enige dagen geleden een kamer mee deelde gegeten had.Dat was ook geen drie sterrenmaaltijd , maar voor 6,20 euro kan je ook geen gebraden kameel op je bord verwachten.Zij zaten aan tafel te wachten en ik ben maar bij hen gaan zitten.Toch nog een beetje een gesprek kunnen voeren met handen en voeten, was wel leuk.Vandaag gingen ze weer terug naar Valencia waar hij fruit teelt.

Vanmorgen was het nog erg warm in het bos waar we doorheen liepen en dat werd niet echt minder.In het eerste dorpje wat we passeerde was de disco nog volop aan het draaien en gezien mijn ervaring van een week geleden in Pamplona ben ik maar lekker de bar voorbij gelopen .Jammer dat het daarna nog twee uur duurde voordat ik achter een bakkie zat.
Toen ik Burgos naderde haalde ik een groepje wandelaars in die gezamenlijk liedjes van De Beatles , Elton John en Queen zongen en een hoop lol hadden.Dat was erg leuk en gezien we nog zeker anderhalf uur door een industrie wijk van Burgos liepen een welkome afleiding .
Uiteindelijk kwam ik om half twee in een kleine herberg en duurde het nog lang voordat het bedtijd was.
Het is wel een nadeel om zo vroeg te stoppen , maar dan heb je tenminste nog een slaapplaats en is het nog niet zo idioot warm.

Nog 500 km te gaan tot Compostella en het word steeds drukker met pelgrims.
Burgos is ook een favoriete plek om te starten.............

4 opmerkingen:

  1. Ja, had je dat maar geweten, dan was je gewoon naar Burgos gevlogen en was je vandaar nog ff fluitend gaan wandelen;)
    Nee hoor Geert, loop jij maar lekker vanuit de Hoek naar Santiago de C, dan maak je in elk geval veel meer mee! En het is beter voor de lijn......
    Ik heb niets van de tour de France gelezen van jou, maar nu heb je nog kans om de Vuelta tegen te komen, die is gisteren begonnen en vanmorgen zijn ze gestart in Pamplona....
    Nog 500 km...je loopt lekker door hoor!!
    Succes weer met je volgende etappe!!
    liefs van je zus

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Blandine23:37

    Ola!!! it's so nice to read your blog!!! For yet it's a bit dificult in dutsch but until you arrived in Santiago, I will be fluent!!!!
    I'm so glad you're going to have a huge family!!! I was pretty sure, you will adopt more daughters!!!
    I'm back to Paris tonight, and back to work tomorrow, I will folow your adventure from now!! Hope you will get some rest even with the hot weather...! What happen with your shoes? did you find a shoe maker in Burgos?
    A bientôt sur ton blog!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Anoniem10:30

      Ha Geert,
      Alweer voorbij Burgos en nog maar (!!) 500km te gaan.
      Misschien kom je vandaag of morgen in Boadillo del Camino, of niet, maar daar is echt een leuke albergue, hij heet en el Camino, beetje alternatief, maar aardige hospitalero Eduardo
      Geert, succes weer en je gaat SdeC halen,
      Ciao tineke

      Verwijderen
  3. Barbara10:32

    Hoi Geert, ondanks de wat kortere wandelingen schiet je toch wel op. Volgens rp nog 485 km. Voorlopig blijft het warm weer daar. Hier was het ook erg warm het weekend. Vandaag ietsje minder. Leuk bovenstaand bericht van je adoptiedochter he. Succes vandaag met de warmte. Liefs Barbara

    BeantwoordenVerwijderen